Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Güneş Kremi Kullanırken Sık Yapılan 7 Hata
20.07.2020

Güneş Kremi Kullanırken Sık Yapılan 7 Hata

Güneş kremi kullanmak, cildinizi korumak için yapacağınız en sağlıklı şeylerden biridir. Kaliteli bir güneş kremi; kırışıklıkları ve yaşlanmanın diğer belirtilerinin oluşumunu engellerken, aynı zamanda cilt kanseri riskini de önemli ölçüde azaltır.

Bioderma, Heliocare, La Roche Posay, Avene, Vichy gibi dermokozmetik markalar, kullanıcılarının ihtiyaçlarını en etkili şekilde karşılayabilecek  bir çok güneş kremini kullanıma sunmuştur. Peki iyi bir markanın etkili bir güneş kremini almak cildinizi tam anlamıyla korumaya yetecek midir?

Tabiki de hayır.  Aldığınız ürünlerin iyi olmasının yanı sıra ürünlerin cildinize uygun olması ve doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Pe ki güneş koruyucu kremleri ne kadar doğru kullanıyorsunuz?

Güneş Kremi

Güneş kreminin yanlış kullanımı, güneşin zararlı ışınlarından yeterli ölçüde korunamamanıza neden olur. Bu güneş kremini yanlış kullanım durumlarından yedi tanesini, doğru kullanım önerileriyle birlikte sizler için listeledik:

1- Markayı ve ürün kalitesini önemsememek: Kozmetik marketlerde pek çok güneş kremi satılıyor. Ancak bu ürünlerden hangisini seçtiğiniz, cildinizi korumak için oldukça önemli. Uzmanlar; geniş spektrumlu, suya karşı dayanıklı ve SPF 30 veya daha üstü güneş kremi öneriyor.

En İyi Güneş Kremi

2- Sadece güneşli havalarda kullanmak: Güneş, zararlı UV ışınlarını sürekli olarak yayar. Bulutlu havalarda, akşam saatlerinde  hatta kış aylarında bile güneş ışınları oldukça yüksek oranda deriye nüfuz eder.  Araba kullanırken veya evde otururken bile güneşin zararlı ışınları sizi olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden güneş kremi uygulamasını yılın mümkünse her günü yapılan bir rutin haline getirmek, cildiniz için büyük bir koruma sağlayacaktır.

Kışın Güneş Kremi

3- Aynı ürünü uzun süre kullanmak: Uzman görüşüne göre güneş kremleri, koruyucu özelliklerini üç sene civarında barındırabiliyor. Ancak bu süre üründen ürüne değişiklik gösterebilir. Güneş kreminin son kullanma tarihine dikkat edin. Eğer bir tarih belirtilmemişse, kapağı açtıktan sonra tavsiye edilen kullanım süresini görebilirsiniz. Ürünü bu süre içinde kullanmanız, sizi olası yan etkilerden koruyacaktır.

Güneş Kremleri

4- Güneş kreminin tek başına yeterli olacağını düşünmek: Güneş kremleri, zararlı ultraviyole ışınlarını tamamen engellemez. Bu yüzden krem uygulamış olsanız bile, güneşin daha az etkili olduğu gölge alanlarda bulunmaya çalışın.

Güneş Kremleri

5- Kremi çok az uygulamak: Çoğu insan, kremi yeterli miktarda kullandığını düşünür. Ancak uygulanan miktar, sizi güneş ışınlarından korumaya yetecek düzeyde olmayabilir. Yeterli düzeyde uygulayacağınız güneş kremiyle, doğru korumayı sağlayabilirsiniz.

Güneş Kremleri

6- Tek sefer uygulamayla yetinmek: Güneş kremi, kişilere sürekli bir koruma sağlamaz. Etkisi gün içinde belirli bir süre devam eder. Etkisi kaybolmaya başladığında, tekrar uygulama gereklidir. Uzman görüşlerine göre, suya dirençli güneş koruyucuların dahi etki süreleri 90 dakikayı çok aşmaz. En geç 2 saatte bir kremin yenilenmesi gerekir.

Gunes Kremi

7-Bazı önemli bölgeleri atlamak. Vücutta güneş ışığına maruz kalabilecek her bölgeye, güneş koruyucu sürülmelidir. Ancak çoğumuzun gözünden kaçan bazı noktalar olabilir. Bu bölgeler genellikle; göz kapağı çevresi, dudaklar, kulak kepçesi, eller ve ayaklardır. Göz kapağı bölgesi, cilt kanseri riski en yüksek olan bölgedir. Bu yüzden özellikle göz kapağı unutulmamalıdır.

Göz çevresi güneş kremi

Bu maddelerin haricinde, “En yüksek SPF değeri, en iyi korumayı sağlar.” Düşüncesiyle hareket etmemelisiniz. SPF değeri, ürünün güneş ışınlarına karşı koruma sağladığı süreyi belirtir. Örneğin çıplak cildiniz güneş ışığına direkt maruz kaldığında 10 dakika içerisinde güneş yanıkları oluşacaksa, SPF 15 değerli bir ürünle 150 dakikada yanık oluşumu meydana gelir. Ürün ambalajının üstünde yazanları ve üretici firmanın önerilerini dikkate alarak bir ürün seçmelisiniz. Cildinize uygun güneş kremini bulmak için, bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Güneş kremlerini incelemek için aşağıdaki linke tıklayınız:

https://www.narecza.com/gunes-kremi

Blog Son Eklenenler
Pastil Nedir? Nasıl Kullanılır
Pastil Nedir? Nasıl Kullanılır

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Günümüzde pek çok kişi, özellikle de mevsim geçişlerinde, boğaz ağrısı ve öksürük gibi rahatsızlıklarla başa çıkmak için çeşitli yöntemlere başvurur. Bu yöntemlerin başında ise hem pratik hem de etkili bir çözüm olan pastiller gelir...

Devamını Oku
07.11.2024
Kıvırcık Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?
Kıvırcık Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Saç Bakım Tüyoları

Kıvırcık saçlar, bakım rutinleri ve doğru ürün seçimlerinin önemiyle benzersizdir. Bu rehberde, kıvırcık saçların bakım yolculuğunda ihtiyacınız olan her şeyi öğreneceksiniz. Kıvırcık saç tipine özgü temel bakım adımlarından...

Devamını Oku
30.10.2024
Astaksantin Nedir Ne İşe Yarar?
Astaksantin Nedir Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Son yıllarda sağlık ve beslenme alanında adından sıkça söz ettiren bir antioksidan olan astaksantin, doğal bir pigment olarak dikkat çekmektedir. Peki, astaksantin nedir ve sağlığımız için neden bu kadar önemlidir?  

Devamını Oku
23.10.2024
Cranberry Nedir? Ne İşe Yarar?
Cranberry Nedir? Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Cranberry, son yıllarda sağlık ve beslenme alanında adından sıkça söz ettiren mucizevi bir meyve olarak dikkat çekiyor. Peki, bu kırmızı renkli, küçük ve ekşi meyve hakkında ne kadar bilgiye sahibiz?  

Devamını Oku
17.10.2024
B Vitamini Nedir? Nelerde Vardır?
B Vitamini Nedir? Nelerde Vardır?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

B vitamini, sağlık ve esenlik için kaçınılmaz olan temel besin öğelerinden biridir. Ancak birçok insan, bu hayati vitamini yeterince alıp almadığı konusunda ne kadar bilgi sahibi?

Devamını Oku
10.10.2024
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.