Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Kaolin Kili Nedir? Ne İşe Yarar?
19.01.2021

Kaolin Kili Nedir? Ne İşe Yarar?

Cildimiz söz konusu olduğunda çoğumuzun hemfikir olduğu bir nokta vardır. O da şudur ki; cildimizi temizlemek ve beslemek için kimyasal olarak geliştirilmiş ürünlere göre değil de son derece etkili olan doğal kaynaklara yöneliriz. Bu doğal kaynaklardan biri olan kaolin kili, tüm cilt tipleri için kullanılan tamamen doğal minerallerle dolu bir içeriğe sahiptir.

 

 Eğer cildinizin sağlıklı ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşmasını istiyorsanız kaolin kilini, tanımadan geçmeyin! Bu yazımızda sizler için kaolin kilinin doğru kil olup olmadığına karar verebilmeniz adına tüm ayrıntıları ile ele alacağız.

 

Kaolin Kili Nedir? Kaolin Kilinin Faydaları Nelerdir? Kaolin Kilinin Zararı Var Mıdır? gelin, hep birlikte öğrenelim.

 

Kaolin Kili Nedir?

 Kaolin_Kili

Beyaz kil veya Çin kili olarak da adlandırılan kaolin kili, minerallerin işlenmesi ile oluşmaktadır. ‘Kaolin’ adını Güneydoğudaki Jiangxi eyaletinde bulunan bir Çin köyünden almıştır. En saf haliyle parlak beyaz bir renk olan kaolin kili, çıkarıldıkları alanın mineral içeriğine bağlı olarak renk değiştirmektedir. Örneğin kırmızımsı tonlar, daha yüksek seviyelerde demir oksit birikintilerinden kaynaklanırken, yeşil renk tonu çürümüş bitki maddelerinden kaynaklanmaktadır.

 

Kaolin kili, silika bakımından zengin, diğer killer arasında en hafif ve nötr PH’lı kozmetik bir kildir.

 

Günümüzde kaolin kili; sağlık ve güzelliğin yanı sıra çömlekçilik, inşaat, kâğıt, cam, tekstil, ilaç, tarım gibi birçok alanda kullanımı olan tamamen doğal kaynaklı kildir.

 

 Kaolin Kilinin Faydaları Nelerdir?

 

Ciltteki Fazla Yağı Emer!

 Kaolin Kili

Kaolin kili, cildin yüzeyindeki fazla yağı emerek gözeneklerin tıkanmasını engeller. Bunun yanı sıra cilt yüzeyindeki aşırı sebum üretimini kontrol eder ve doğal yağ dengesini korur.

 

Doğal Temizleyicidir!

 

Kaolin kili, hafif ama çok etkili bir yüz temizleyicidir. Sabunun aksine köpürmez, ancak ciltteki ölü derileri nazikçe soyarak, gözeneklerdeki kirleri emer ve cilde harika bir yumuşaklık hissi verir.

 

Cildinizi Rahatlatır!

 

Kaolin kili, böcek ısırığı veya herhangi bir deri döküntüsü nedeniyle tahriş olmuş cildinizi sakinleştirebilecek yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Cildinizdeki her türlü tahrişi ve kızarıklığı yatıştırmaya yardımcı olan hafif iyileştirici özelliklere sahiptir.

 

Cilt Tonunuzu Eşitler!

 

Kaolin kili, peeling ve derinlemesine temizleme özellikleri ile düzenli olarak kullanıldığında cilt tonunuzu gözle görülür bir şekilde eşitlemeye yardımcı olmaktadır. Cildi yenileyerek daha tonlu ve taze bir görünüm kazandırır!

 

Doğal Şampuan Olarak Kullanılabilir!

 

Cilt bakımının yanı sıra, kaolin kilini saç derinizden yağı ve kiri arındırmak için doğal bir şampuan olarak kullanabilir, aynı zamanda kafa derinizde kan dolaşımını hızlandırarak güçlü ve sağlıklı saç tellerine sahip olabilirsiniz.

 

Akne İle Savaşır!

 

Kaolin kili, akneye neden olan yabancı maddeleri tahriş etmeden ve kurutmadan nazikçe gözeneklerden çıkararak akne oluşumunu engellemede fayda sağlar. Sivilceden muzdarip olanlar için oldukça harika bir içeriğe sahiptir.



Diş Temizleyici Olarak Kullanılabilir!



Tamamen doğal ve florür içermeyen bir ürün olarak rahatlıkla kullanılabilir. Bol mineral içeren kaolin kili, dişleri temizlemenin yanında beyazlatıcı etkisi de bulunmaktadır.

 

 Deodorant Olarak Kullanılabilir!

 

Tamamen doğal bir deodarant seçeneği istiyorsanız, kaolin kili sizlere bu konuda yardımcı olmaktadır. Tıpkı yüzünüzde bulunan gözeneklerdeki toksinleri ve yabancı maddeleri temizleme gücüne sahip olduğu gibi kaolin kili koltuk altlarınızı detoks edebilir ve herhangi bir sert kimyasal olmadan kokuya neden olan kirleri durdurabilir. Ufak bir not; birçok doğal deodarant, kaolin kili ile formüle edilmiştir.

 

Hangi Cilt Tipleri için kullanılabilir?

 Kaolin kili

Kaolin kili oldukça çok yönlüdür ve tüm cilt tiplerinde güvenle kullanılabilir. Çok hafif olduğu için özellikle kuru veya hassas cilde sahip olanlar için faydalıdır.

 

Kaolin Kilinin Zararı Var Mıdır?

 

Kaolin kili, tamamen doğal kaynaklı bir ürün olduğundan bir zararı yoktur. Fakat her vücut farklı bir yapıya sahip olduğundan istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için öncelikli olarak vücudunuzun bir parçasında denedikten sonra 24 saat bekleyip, herhangi bir yan etki bulunmadığı takdirde kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

Kaolin Kili Renkleri Nelerdir?

 Kaolin kili

Gül (Pembe) Kil: Bu kile güzel doğal rengini veren mineraller arasında bakır, selenyum, manganez, magnezyum ve çinko bulunur. İnsan cildine en yakın PH seviyesine sahip olma eğiliminde olduğundan hassas cilde sahip olanlar için mükemmeldir.

 

Kırmızı Kil: Kırmızı kil, rengini öncelikle bulunduğu yerin yakınında bulunan yüksek seviyelerde demir oksitten alır. Bu kil, cildi anında yumuşatmaya yardımcı olmanın yanı sıra cildin elastikiyetini artırarak kırışıklık görünümünü azaltır.

 

Yeşil Kil: Yeşil kil, rengini bulunduğu yerin yakınlarındaki alanlarda bitki birikintilerinden almaktadır. Kaolin kilinin bu rengi en yüksek emilim seviyesine sahip olduğundan, akne ve aşırı yağlı cilde sahip kişiler için mükemmeldir.

Kaolin kilinin ne olduğu ve cilt tiplerine göre hani kaolin kilinin daha etkili bakım sunacağı konusunda yukarıda sizlere bilgilendirme yaptık. Şimdi de sizlere kaolin kili içeren ve en çok tercih edilen dermokozmetik ürün hakkında bilgi vereceğiz. Gelin hep birlikte inceleyelim ürünü:

 

Skinceuticals Clarifying Clay Maske

 

İçerdiği Kaolin kili ve Benoit kili sayesinde yağlı, gözenekli ve lekeli ciltlerin açılmasında ve kirden arındırılmasında yardımcı olur. Bitkisel özler ve mineraller içeriği ile cildi sakinleştirir. Cildin yenilenmesini ve canlı, parlak bir görünüme kavuşmasına fayda sağlar.

Sonuç olarak;

Tamamen doğal bileşenlerden oluşan kaolin kilini, tüm cilt tiplerinde rahatlıkla kullanabilir; sağlıklı, canlı ve ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Pastil Nedir? Nasıl Kullanılır
Pastil Nedir? Nasıl Kullanılır

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Günümüzde pek çok kişi, özellikle de mevsim geçişlerinde, boğaz ağrısı ve öksürük gibi rahatsızlıklarla başa çıkmak için çeşitli yöntemlere başvurur. Bu yöntemlerin başında ise hem pratik hem de etkili bir çözüm olan pastiller gelir...

Devamını Oku
07.11.2024
Kıvırcık Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?
Kıvırcık Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Saç Bakım Tüyoları

Kıvırcık saçlar, bakım rutinleri ve doğru ürün seçimlerinin önemiyle benzersizdir. Bu rehberde, kıvırcık saçların bakım yolculuğunda ihtiyacınız olan her şeyi öğreneceksiniz. Kıvırcık saç tipine özgü temel bakım adımlarından...

Devamını Oku
30.10.2024
Astaksantin Nedir Ne İşe Yarar?
Astaksantin Nedir Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Son yıllarda sağlık ve beslenme alanında adından sıkça söz ettiren bir antioksidan olan astaksantin, doğal bir pigment olarak dikkat çekmektedir. Peki, astaksantin nedir ve sağlığımız için neden bu kadar önemlidir?  

Devamını Oku
23.10.2024
Cranberry Nedir? Ne İşe Yarar?
Cranberry Nedir? Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Cranberry, son yıllarda sağlık ve beslenme alanında adından sıkça söz ettiren mucizevi bir meyve olarak dikkat çekiyor. Peki, bu kırmızı renkli, küçük ve ekşi meyve hakkında ne kadar bilgiye sahibiz?  

Devamını Oku
17.10.2024
B Vitamini Nedir? Nelerde Vardır?
B Vitamini Nedir? Nelerde Vardır?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

B vitamini, sağlık ve esenlik için kaçınılmaz olan temel besin öğelerinden biridir. Ancak birçok insan, bu hayati vitamini yeterince alıp almadığı konusunda ne kadar bilgi sahibi?

Devamını Oku
10.10.2024
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.