Doğanın sunduğu bitkiler beslenme den cilt bakımına kadar her alanın vazgeçilmezi. Vücut sağlığını korumak ve geliştirmek için bitkilere her öğünde yer verilmesi gerektiği tavsiye ediliyor. Bununla birlikte birçok dermokozmetik cilt bakımı güçlü etkisini bitkilerin mucizevi özlerinden alıyor. Bunun için yaşamın her alanında bitkilerin sunduğu mucizelere güvenmekte fayda var. Nedenini soracak olursanız; keten tohumunu örnek olarak sunmak yeterli olabilir.
Bu yazımızda keten tohumu ne işe yarar gibi soru işaretlerini gidermek için tüm bilgileri derledik. Yazımızı detaylı olarak inceleyerek keten tohumu hakkında birçok bilgiye sahip olabilirsiniz. Keten tohumu içeriğiyle öne çıkan ürünler incelemek içinse Narecza’yı ziyaret edebilirisiniz.
Yağ asitleri ve vitaminler bakımından oldukça zengin bir kaynak olan keten tohumu yağı birçok alanda şifa kaynağı olarak biliniyor. Presleme yöntemiyle elde edilen bileşen hem bakım hem de tüketim yoluyla vücuda sayısız yarar sunuyor. Keten tohumu yağını beslenme düzeninize ekleyebilir veya bakımlarınızda kullanabilirsiniz. Keten tohumu yağı neye iyi gelir gibi soruları cevaplamak için cilt, saç ve vücut olarak bahsetmek daha açıklayıcı olabilir. Şimdi gelin ilk olarak bu değerin cilde faydalarından bahsetmekle başlayalım!
Yoğun formülüyle öne çıkan keten yağı cilt bakımında birçok probleme destek oluyor. Son dönemlerde yaşlanma karşıtı etkisiyle de ardından söz ettiren değer cilt tarafından emilebilen bir yapıda. Bu durum keten yağını nemlendirici olarak dahi kullanılabilir kılıyor. Keten tohumu yağı cilde sürülür mü gibi sorularına yanıt verdiğimize göre şimdi bu özün sunduğu faydalardan bahsedebiliriz:
Keten tohumu yağının sunduğu faydalara bakacak olursak, sağlıklı ve canlı bir cilt için bakım listesine dahil etmek oldukça mantıklı. Özellikle yaşlanma karşıtı bakımınızda sarkma ve kırışıklık problemleri için keten yağı kullanabilirsiniz. Cilt bakımında birçok fayda sunan keten yağını saç bakımında da hafife alınmayacak bir etkiye sahip.
Saç bakımında etkili olan bakım yağı çeşitlerinin arasında şüphesiz keten yağı da bulunuyor. Vitamin ve mineral bakımından güçlü bir kaynak olan yağ saçları kökten uca besler. Ayrıca içerdiği vitamin, mineral ve yağ asitleri saç kökleri tarafından kolayla emilebilir. Keten tohumu mucizesinin saç yansımalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Keten tohumu yağına şampuan, saç maskesi ve saç bakım yağı çeşitlerinde rastlamak mümkün. Tüm bunların yanında ürünü saf haliyle tercih ederek direkt saçınıza uygulayabilirsiniz. Şimdi son olarak keten yağının vücut sağlığına sunduğu faydalara göz atalım.
Cilt ve saç bakımında birçok fayda sunan keten tohumu tüketilmesi halinde de adeta bir sağlık iksiri. Sindirim sisteminden bağışıklık sistemine kadar birçok fayda sunan yağ zengin içeriğiyle de günlük alınması gereken değerleri karşılıyor. Keten yağının vücuda faydalarını şu şekilde sıralamak mümkün:
Keten tohumu yağı zayıflatır mı gibi sorulara gelecek olursak son maddeye dikkat çekmek mümkün. Keten tohumu yağı lifli yapısıyla midede tokluk hissi uyandırır. Böylece diyet dönemlerinizde size destek olabilir. Kilo vermek üzere uyguladığınız diyetlerde keten tohumu yağı kapsülü faydalarından yararlanabilirsiniz.
Keten tohumu yağı kullanımı ürünlerin formuna göre değişkenlik gösteriyor. Kapsül veya saf yağ çeşitlerine göre özel bir kullanım rutini belirlemek oldukça önemli. Kapsül veya sıvı formda sunulan ürünlerin kullanımı için genel olarak yemekten önce tüketilmesi öneriliyor. Yemek öncesinde bir miktar keten tohumu yağı tüketecek tokluk hissi etkisinden faydalanabilirsiniz. Bu konuda net bir bilgi elde etmek için uzman hekime başvurmanız oldukça önemli. Aksi takdirde ishal, halsizlik veya bulantı gibi görülen keten tohumu yağı zararlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Özellikle keten tohumu yağı hamilelikte kullanımı gibi spesifik durumlarda mutlaka doktora danışın. Uzman hekim direktiflerinden yararlanarak keten tohumu yağı faydalarını edinebilirsiniz.
Bu yazımızda keten tohumu yağı faydaları ve zararları gibi tüm bilgileri size sunduk. Diğer bitkilerin insan sağlığına sunduğu faydaları öğrenmek için Narecza Blog’daki “Curcumin Nedir?” gibi yazılarımıza göz atabilirsiniz.