Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri!
28.01.2020

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri!

Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler ciltlerinde aşırı sebum salgılanması nedeniyle parlama ya da yağlı görünme gibi sorunlardan şikâyet ederler. Bunun yanı sıra yağlı cilt tipine sahip olan kişiler de diğer cilt tiplerine oranla çok daha fazla siyah nokta ve sivilce problemi görülür. Bunlar yağlı cilt tipine sahip olan kişiler için dezavantaj olarak görülse de yağlı cilt tipine sahip olanların da avantajlı olduğu konu ciltlerinde kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerinin çok daha geç gözlenmesidir. Bu nedenle her cilt tipinin olumlu olumsuz yanları olduğunu ancak olumsuz yanlarıyla da baş etmenin çok da zor olmadığını unutmayınız.

 

Yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin de diğer cilt tipine sahip olan kişiler gibi ciltlerini etkili bir şekilde temizlemeleri gerekmektedir. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler diğer cilt tiplerine göre kendi ciltlerinin daha fazla temizlenmesi gerektiğini düşünüyor olabilir ancak bu yanlış bir düşüncedir. Cildinizi fazla temizlemeniz cildinizde bazı hasarların oluşmasına neden olabilir. İdeal olan günde 2 ya da en fazla 3 kere cildinizi temizlemenizdir. Yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin için en büyük püf nokta jel formdaki temizleyici ürünlerini ya da köpük tarzındaki ürünleri tercih etmektir. Çünkü bu tarz ürünler cildinizdeki fazla sebum salgısının alınmasına ve cildinizin daha uzun süre dengede kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda ürünlerin içeriklerinin yağsız bir forma sahip olduğundan emin olarak cildinizin daha uzun süre dengede kalmasına destek olabilirsiniz. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler için özellikle içerisinde Salisilik Asit, Çay Ağacı Yağı, Zerdeçal ve Bal gibi bileşenlerin yer aldığı ürünlerin tercih edilmesi ürünlerin etkilerini çok daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Cilt temizleyici ürünler cildimizi yağ, kir ve makyaj gibi kalıntılardan tamamen arındırmaz. Cildimizin tamamen temizlenmesi için tonik kullanmak çok önemlidir. Diğer cilt tiplerine sahip olan kişiler gibi yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin de ciltlerini temizledikten sonra bir tonik kullanması gerekmektedir. Toniklerinizin özellikle alkolsüz olmasına dikkat edebilirsiniz. Püf noktası olarak toniklerinizi buzdolabında saklayabilir ve soğuk etki ile kan dolaşımınızın hızlanmasına ve cildinizin tazelenmesine yardımcı olur. Etkili bir cilt bakımı için özellikle cildinizdeki makyajı temizlemeden uyumamaya dikkat edin. Eğer makyajınızı yatmadan önce temizlemeye üşenen biriyseniz makyaj temizleme mendillerini başucunuzda bulundurarak cildinizin hızlı bir şekilde temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

 

Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler sıklıkla ciltlerini nemlendirmeye ihtiyaç olmadığını düşünürler ancak bu yanlış bir düşüncedir. Cildinizdeki yağ başka nemlendirme ise başkadır. Her cilt tipleri gibi yağlı cilt tiplerinin de ciltlerini nemlendirmesi gerekmektedir ancak bu tip cilt tipine sahip olan kişilerin ciltlerine yağ içermeyen su bazlı nemlendiriciler uygulamaları çok daha etkili olmaktadır.

Nem cildinizi dış etkilere karşı korumaya yardımcı olur. Bu sayede cilt bariyeri güçlenir ve cilt savunma mekanizmasıyla kendini koruyarak sağlıklı dokusunu kaybetmez. Nem açısından eksik kalmış bir cilt yüzeyinde ise gözenekler büyür, cilt dış etkilere karşı kendini koruyamadığı için tahribata uğrar. Özellikle yağlı cilt tipine sahip olan kişiler ciltlerini doğru bir şekilde nemlendirmezlerse ciltlerinde denge sorunu ortaya çıkabilir. Bu da cildin bazı bölgelerinde parlama bazı bölgelerinde ise pullanma gibi sorunlara neden olur. Cilt tipiniz her ne olursa olsun nemin cildiniz için önemini asla unutmamalısınız.

 Yağlı Cilt

Diğer cilt tipleri gibi yağlı cilt tiplerine sahip olan kişiler de özellikle dışarı çıkmadan 15-20 dakika önce ciltlerine bir güneş kremi uygulamalıdır. Güneş, cildinize düşündüğünüzden çok daha fazla zarar vermektedir. Bu nedenle uzmanlar sık sık yaz kış fark etmeden güneş kremi kullanımıyla ilgili uyarmaktadır.





 

Her cilt tipleri için günlük cilt bakım rutini dışında bir de haftalık olarak cilt bakım rutinleri bulunmaktadır. Haftalık rutinler peeling ve maske uygulamalarıdır. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler için özellikle soyucu etkili cilt maskeleri tavsiye edilmektedir. Soyma özellikli maskeler cildin bir alt tabakasında biriken yap ve kirinde arındırılmasına yardımcı olur bu sayede de özellikle akne ve sivilce gibi sorunların azaltılmasına destek verirler. Bu derinlemesine gözenek temizleme etkili maskeleri mutlaka en az haftada 1 kez en fazla da 2 kez uygulayın.

 

Diğer cilt tipine sahip olan kişiler gibi yağlı cilt tipine sahip olan kişiler de ciltlerinin sağlıklı dokusunun korunmasına yardım edebilmek için her gün bol bol su tüketmelidir. Su vücudun ve cildin temel besin kaynağıdır. Bu nedenle su açısından beslenmiş bir cilt sağlıkla ışıldar. Cildin nemlenmesinin öneminden yukarıda bahsetmiştik. Su cildin nem ihtiyacını karşılamasına da büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Hem cilt hem de vücut sağlığımız için suyun önemini atlamamız gerekmektedir.

Alkol ve sigara tüketiminden uzak durmanızda cildinizin sağlıklı dokusunun ve görünümün korunmasına destek vermenize yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra cilt bakım ürünlerinizin son kullanma tarihlerinin geçmediğinden her zaman emin olun. Cildinizde herhangi bir reaksiyona neden olan cilt bakım ürününü inatla kullanmaya devam etmeyin. Cildinizin ihtiyaçlarına tek başına karar veremiyorsanız bir uzman tavsiyesi almaktan kaçınmayın.

Blog Son Eklenenler
Pastil Nedir? Nasıl Kullanılır
Pastil Nedir? Nasıl Kullanılır

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Günümüzde pek çok kişi, özellikle de mevsim geçişlerinde, boğaz ağrısı ve öksürük gibi rahatsızlıklarla başa çıkmak için çeşitli yöntemlere başvurur. Bu yöntemlerin başında ise hem pratik hem de etkili bir çözüm olan pastiller gelir...

Devamını Oku
07.11.2024
Kıvırcık Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?
Kıvırcık Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Saç Bakım Tüyoları

Kıvırcık saçlar, bakım rutinleri ve doğru ürün seçimlerinin önemiyle benzersizdir. Bu rehberde, kıvırcık saçların bakım yolculuğunda ihtiyacınız olan her şeyi öğreneceksiniz. Kıvırcık saç tipine özgü temel bakım adımlarından...

Devamını Oku
30.10.2024
Astaksantin Nedir Ne İşe Yarar?
Astaksantin Nedir Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Son yıllarda sağlık ve beslenme alanında adından sıkça söz ettiren bir antioksidan olan astaksantin, doğal bir pigment olarak dikkat çekmektedir. Peki, astaksantin nedir ve sağlığımız için neden bu kadar önemlidir?  

Devamını Oku
23.10.2024
Cranberry Nedir? Ne İşe Yarar?
Cranberry Nedir? Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Cranberry, son yıllarda sağlık ve beslenme alanında adından sıkça söz ettiren mucizevi bir meyve olarak dikkat çekiyor. Peki, bu kırmızı renkli, küçük ve ekşi meyve hakkında ne kadar bilgiye sahibiz?  

Devamını Oku
17.10.2024
B Vitamini Nedir? Nelerde Vardır?
B Vitamini Nedir? Nelerde Vardır?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

B vitamini, sağlık ve esenlik için kaçınılmaz olan temel besin öğelerinden biridir. Ancak birçok insan, bu hayati vitamini yeterince alıp almadığı konusunda ne kadar bilgi sahibi?

Devamını Oku
10.10.2024
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.